Ontspan, Herstel en Leef!

Over mij

Ik werk met massage, reflexologie en healing touch. Allen gericht op ontspanning en het verlichten van fysieke en mentale klachten. De heilzame effecten van massage, reflexologie en healing touch zijn inmiddels door uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken bewezen. Steeds meer mensen kiezen voor deze behandelingen omdat ze veel bijdragen aan balans, welzijn en vitaliteit. Mijn manier van werken kenmerkt zich door het gericht werken aan klachten, maar tegelijkertijd te werken aan een groot gevoel van ontspanning en balans. Ondervind zelf wat deze behandelingen voor je doen. Graag zie ik je in mijn praktijk!

Mijn Opleiding

In Maart 2020 heb ik mijn Medische Basiskennis bij Conamore behaald. Dit instituut verzorgt de opleiding volgens de eindtermen van PLATO die zijn opgesteld door Zorgverzekeraars.

Over mijn ervaring en visie als therapeute

Na jarenlang gewerkt te hebben in Costa Rica bij een wellness instituut ben ik sinds maart 2014 mijn zelfstandige praktijk begonnen in Boskoop. Vijftien jaar geleden startte ik met de studie reflexologie. Wat eerst begon als een interesse naast mijn werk als docente Biologie werd al snel een serieuze studie. Fascinerend vond ik het. En nog steeds verwonder ik me over de effecten van reflexologie. Het is prachtig hoe het lichaam met elkaar verbonden is. Hoe vanaf de voeten en handen alle weefsels en organen bereikt kunnen worden.

Vijf jaar na mijn studie reflexologie begon ik mij ook toe te leggen op massage. Voornamelijk omdat het een aanvullende en ondersteunende rol vervult bij reflexologie. Door massage kan je heel goed de spieren ontspannen en werken op de huid en de bloedcirculatie. Na het vele jaren werken met massage en reflexologie begon ik steeds meer waar te nemen met mijn handen. Zo voelde ik waar de pijn en blokkades waren maar ik voelde ook energie uit mijn handen komen. Dat was ook iets wat cliƫnten me vertelden; dat ze voelden hoe de energie weer begon te stromen op de plek die ik aan het behandelen was.

Het maakte dat ik daar meer mee wilde doen en ben gericht gaan zoeken naar een opleiding die daarbij paste. Ik ben toen terecht gekomen bij de opleiding Healing Touch in Haarlem. Ik kon me vinden in de opleiding die gebaseerd is op een verpleegkundig model van systematisch handelen. Healing Touch wordt al decennialang toegepast door verpleegkundigen, zowel in het ziekenhuis als daarbuiten. Het is wetenschappelijk bewezen hoe Healing Touch de hersteltijd na een operatie verkort. Er wordt gewerkt met het energetisch veld in en rondom het lichaam. Onbekend bij velen is het feit dat medische diagnostische apparatuur zoals het EEG en ECG en de MRI-scan gebruik maakt van deze elektromagnetische velden die ook wel bio plasma worden genoemd. Een geoefende therapeut kan deze goed waarnemen.

In November 2018 heb ik de post-HBO-opleiding Healing Touch therapeut schap behaald. Sindsdien werk ik met de combinatie massage/reflexologie/Healing Touch. Deze combinatie maakt dat ik een grote diversiteit van klachten behandel, zowel klachten die ontstaan uit de spieren, de zenuwen als het orgaanstelsel. Ik vertrouw erop dat in zeer veel gevallen verbetering kan optreden als de therapie gevonden is die op de persoon aansluit.

Gericht op balans

Een therapeutische behandeling zal nooit hetzelfde zijn. Omdat ik de spieren zoek die op dat moment uit balans zijn en daarmee aan de slag ga. Wel werk ik altijd aan het genereren van een algeheel gevoel van ontspanning, rust en balans. Zodat het lichaam weer als een eenheid aanvoelt. Door de betere bloed- en lymfecirculatie en het wegnemen van blokkades in het zenuwstelsel werkt het lichaam weer als geheel.

Wat bij iedere persoon anders is, is de precieze reactie op de massage. Sommige mensen voelen direct het totale effect van de massage. Anderen voelen het in zijn totaliteit na 2 dagen. Dat komt omdat het stimulerende effect van de massage op de zenuwen doorgaat na de behandeling en zo het zelfgenezend effect op gang komt.

Daarbij reageert het endocriene stelsel -het hormoonstelsel- langzamer dan de andere stelsels, zoals bijvoorbeeld het spijsverteringsstelsel. Het is mij al vaker voor gekomen dat een vrouw die komt met menopauzeklachten, de eerste weken na de behandeling weinig verandering voelt. En dan na 2 maanden bemerkt dat ze veel minder opvliegers heeft.

Mijn visie

Mijn visie is dat massage, reflexologie en healing touch heel veel kunnen bijdragen aan het fysieke en mentale welzijn van iemand. Dat het de vitaliteit en de balans erg ten goede komt. Maar ook dat het iets moet zijn waar iemand niet mee wacht tot op het laatste moment. Het moment dat het te pijnlijk is geworden om er mee door te gaan. Daarna heeft die persoon veel meer en langere behandelingen nodig om weer in balans te zijn.