Ontspan, Herstel en Leef!

Over mij

Ik werk met massage, reflexologie en healing touch. Allen gericht op ontspanning en het verlichten van fysieke en mentale klachten. De heilzame effecten van massage, reflexologie en healing touch zijn inmiddels door uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken bewezen. Steeds meer mensen kiezen voor deze behandelingen omdat ze veel bijdragen aan balans, welzijn en vitaliteit. Mijn manier van werken kenmerkt zich door het gericht werken aan klachten, maar tegelijkertijd te werken aan een groot gevoel van ontspanning en balans. Ondervind zelf wat deze behandelingen voor je doen. Graag zie ik je in mijn praktijk!

Mijn Opleidingen

De afgelopen jaren heb ik een intensief studie traject gevolgd om ook de Nederlandse certificaten op HBO niveau te behalen en zodoende in aanmerking te komen om vergoed te worden bij een aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Naast Medische Basiskennis volgens de eindtermen van PLATO, heb ik zowel het Healing Touch therapeutschap als het certificaat van professioneel masseuse behaald bij de Holos Academie te Utrecht.

Mijn werkervaring is inmiddels meer dan 20 jaar. Ik blijf me ontwikkelen en wordt getriggerd door fysieke klachten waarvoor men tot dan toe weinig verlichting heeft gevonden.

Over mijn ervaring en visie als therapeute

Na jarenlang gewerkt te hebben in Costa Rica bij een wellness instituut ben ik sinds maart 2014 mijn zelfstandige praktijk begonnen in Boskoop. Vijftien jaar geleden startte ik met de studie reflexologie. Wat eerst begon als een interesse naast mijn werk als docente Biologie werd al snel een serieuze studie.

Vijf jaar na mijn studie reflexologie begon ik mij ook toe te leggen op massage. Door massage kan je heel goed de spieren ontspannen en werken op de huid en de bloedcirculatie. Na het vele jaren werken met massage en reflexologie begon ik steeds meer waar te nemen met mijn handen. Zo voelde ik waar de pijn en blokkades waren maar ik voelde ook energie uit mijn handen komen. Dat was ook iets wat cliënten me vertelden; dat ze voelden hoe de energie weer begon te stromen op de plek die ik aan het behandelen was.

Het maakte dat ik daar meer mee wilde doen en ben gericht gaan zoeken naar een opleiding die daarbij paste. Ik ben toen terecht gekomen bij de opleiding Healing Touch in Haarlem. Ik kon me vinden in de opleiding die gebaseerd is op een verpleegkundig model van systematisch handelen. Healing Touch wordt al decennialang toegepast door verpleegkundigen, zowel in het ziekenhuis als daarbuiten. Het is wetenschappelijk bewezen hoe Healing Touch de hersteltijd na een operatie verkort. Er wordt gewerkt met het energetisch veld in en rondom het lichaam. Onbekend bij velen is het feit dat medische diagnostische apparatuur zoals het EEG en ECG en de MRI-scan gebruik maakt van deze elektromagnetische velden die ook wel bio plasma worden genoemd. Een geoefende therapeut kan deze goed waarnemen.

Sinds 2018 werk ik met de combinatie massage en Healing Touch. Deze combinatie maakt dat ik een grote diversiteit van klachten behandel, zowel klachten die ontstaan uit de spieren, de zenuwen als het orgaanstelsel. Ik vertrouw erop dat in zeer veel gevallen verbetering kan optreden als de therapie gevonden is die op de persoon aansluit.

Gericht op balans

Een therapeutische behandeling zal nooit hetzelfde zijn. Omdat ik de spieren zoek die op dat moment uit balans zijn en daarmee aan de slag ga. Wel werk ik altijd aan het genereren van een algeheel gevoel van ontspanning, rust en balans. Zodat het lichaam weer als een eenheid aanvoelt. Door de betere bloed- en lymfecirculatie en het wegnemen van blokkades in het zenuwstelsel werkt het lichaam weer als geheel.

Wat bij iedere persoon anders is, is de precieze reactie op de massage. Sommige mensen voelen direct het totale effect van de massage. Anderen voelen het in zijn totaliteit na 2 dagen. Dat komt omdat het stimulerende effect van de massage op de zenuwen doorgaat na de behandeling en zo het zelfgenezend effect op gang komt.

Daarbij reageert het endocriene stelsel -het hormoonstelsel- langzamer dan de andere stelsels, zoals bijvoorbeeld het spijsverteringsstelsel. Het is mij al vaker voor gekomen dat een vrouw die komt met menopauzeklachten, de eerste weken na de behandeling weinig verandering voelt. En dan na 2 maanden bemerkt dat ze veel minder opvliegers heeft.

Mijn visie

Mijn visie is dat massage, reflexologie en healing touch heel veel kunnen bijdragen aan het fysieke en mentale welzijn van iemand. Dat het de vitaliteit en de balans erg ten goede komt. Maar ook dat het iets moet zijn waar iemand niet mee wacht tot op het laatste moment. Het moment dat het te pijnlijk is geworden om er mee door te gaan. Daarna heeft die persoon veel meer en langere behandelingen nodig om weer in balans te zijn.

Coaching Traject

Preventie van fysieke klachten door overbelasting op de werkvloer

Langdurig dezelfde werkhouding? Zware belasting van bepaalde spiergroepen tijdens je werk? Grote verantwoordelijkheden die op je schouders “drukken”? Dossiers die letterlijk hoofdpijndossiers voor jou betekenen?

Soms heb je jaren klachtenvrij gewerkt en ineens is het teveel. Werken wordt er minder leuk op en je bent vaker ziek of uit de running. Waar ik je mee kan ondersteunen is het zoeken naar de oorzaken, het behandelen van je klachten en samen met jou werken aan de preventie ervan. Want wat zijn de factoren zoals je gewoontes en overtuigingen die de fysieke klachten erger maken?

De coaching doe ik met mijn expertise vanuit verschillende vakgebieden. Met een holistische benadering. Jij staat centraal en de behandeling is maatwerk. Het traject is voor ondernemers, ZZP’ers en ook voor bedrijven die personeelsleden een traject willen aanbieden. Neem voor meer informatie contact op.